4 poseringstips til kvinder

4 poseringstips til kvinder – En guide til posering foran kamera og fotograf. Hvordan du poserer på et billede, kan have stor indflydelse på det færdige resultat. Uanset om du får taget billedet hos en professionel fotograf, eller om du tager et selvportræt på din telefon til din Instagram-profil, vil den rette posering gøre underværker for dine billeder.

I det følgende giver vi dig 4 poseringstips, så du kan tage dig ud fra din bedste side, når du skal foreviges på et billede.

Artiklen er bragt i samarbejde med Onlywomen.dk

Når du booker tid ved din fotograf til nye billeder af dig selv til enten de sociale medier, dating, markedsføring, ansøgninger eller bare for din private fornøjelses skyld, så er det faktisk poseringerne foran kameraet, der gør den store forskel for hvornår billederne går fra almindelige til spændende og flotte. Kigger man på det glamourøse Oscar overrækkelse, stiller mange af de smukke skuespillere og modeller altid på på en mere poserende måde. Det giver bare nogle mere lækre billeder.

Book en professionel

Fotograf til portrætter

Man kan sagtens få ens veninde til lige at snappe et par billeder af en selv i en baggård og smide et par filtre på via ens egen smartphone. Forskellen er bare at det personlige udtryk og poseringer gør en kæmpe forskel når det kommer til almindelige billeder og flotte billeder. Book en professionel fotograf til portrætter.

Læs mere om billeder til dating her

Portrætfotografering

Bryllupsfotografering

Mad fotografering

Erhvervsfotografering

1. Få styr på lokkerne

Hvis du har langt hår, er det særligt vigtigt, at du gør noget ud af at placere håret hensigtsmæssigt og at det sidder, som det skal. Har du uglet hår, er det ofte noget af det første, man bemærker på billedet, hvilket er en skam.

Når det kommer til hvordan håret skal sidde, er der desværre ingen facitliste. Det er dog som oftest en dårlig idé at have håret til at hvile på skuldrene, da det giver et sjusket udtryk. I stedet bør dit hår befinde sig bag eller foran dine skuldre.

Alternativt kan du også sætte håret op, så du ikke skal bekymre dig om ustyrlige lokker. Fordelen ved at have håret oppe er også, at det er lettere for fotografen at fange dit ansigt på billedet.

2. Træk hagen ind

Du har måske ikke lagt mærke til det før nu, men når vi mennesker står afslappet, vil de fleste af os stå på en sådan måde med hovedet, at vi får en lille dobbelthage. Uanset hvor tynd du måtte være, dukker den lille grimme dobbelthage op, hvis ikke du sørger for at posere korrekt.

Det kan dog let undgås ved blot at skubbe hagen en smule frem, når billedet skal tages. Det kan lyde og virke unaturligt at stå på denne måde, men det er heldigvis ikke til at se på billedet. I stedet er du mere eller mindre garanteret, at den knapt så flatterende dobbelthage forsvinder.

3. Løft lidt op i armene

De fleste af os har en tendens til at lade armene hænge løst ned ad siden, når vi skal have taget billeder. Det er dog ikke specielt hensigtsmæssigt, da det kan få dig til at virke akavet og ukomfortabel på billedet.

Du risikerer også, at din arm presses ind imod din overkrop, hvilket kan resultere i at din arm virker større, end det reelt er tilfældet.

Sørg derfor for at løfte armene en lille smule, så de ikke længere hviler op ad din krop. Det er naturligvis en balancegang, for løfter du armene for meget, kommer du også til at se fjollet ud. Eksperimenter gerne med hvad der fungerer. Får du taget billede hos en fotograf, kan du bruge ham/hende som sparringspartner.

4. Roter overkroppen

Hvis du vender skuldrene direkte mod kameraet, kan det få dig til at virke større og måske endda en smule intimiderende. Hvis dit billede skal vedhæftes en jobansøgning som dørmand eller bruges som en del af et trusselsbrev, er det fint, men skal billedet være feminint og lækkert, er det ikke den rette posering at vælge.

I stedet for at pege skuldrene imod kameraet, bør du rotere overkroppen en smule, så det kun er den ene skulder, som peger i retning af kameraet.

Se flere kreative fotoopgaver

Vi har dagligt mange spændende fotoopgaver i Trekantsområdet. Klik og se med herunder

Videograf i Vejle

Videograf i Vejle

Professionel Videoproduktion for virksomheder i Vejle: Skab Værdi med Visuel...

Portrætter taget af os

Professionelle billeder virker bare bedre