Hvad er det, fotografen redigerer? Fotografi er et håndværk. Det består af mange forskellige arbejdsopgaver at nå til at have et færdigt produkt, som fremstår i den flotteste kvalitet. En af de arbejdsopgaver er redigering af billeder. Det skal bestemt ikke forveksles med retouchering, som er noget ganske andet – og ikke tro over for motivet.

Redigering betyder snarere at få det maksimale ud af det enkelte billede. Her kan der drejes på lidt forskellige hjul.

Her kan du læse mere om redigering af bryllupsbilleder

Hvad er det, fotografen redigerer?

Hvordan kan der redigeres?

Har fotografen et billede, som egentlig er perfekt – både i forhold til motiv, vinkel og stemning, men som lige har lidt småting, der kunne ændres på for at gøre det endnu mere helstøbt, så kan det gøres.

Det, der eventuelt kan justeres lidt på, er sådan noget som:

  • Lys
  • Farve
  • Skygger
  • Mathed
  • Beskæring

Det er en form for finpudsning af et i forvejen godt billede.

Det kan også være, at der på et billede er et element, som ikke skal være der. Det kan for eksempel være et dyr, en person, et fly eller et køretøj, som pludselig kommer ind i motivets søgefelt. Det er ærgerligt, hvis billedet ellers lige sad i skabet, som det skulle.

Mød en dygtig billedbehandler her

Hvorfor bliver et billede redigeret?

Når fotografen vælger at redigere et billede, så er det for at optimere billedets kvalitet. Der er tale om mindre korrektioner, der ikke ændrer på billedets udtryk, men snarere forbedrer det.

Det kræver en meget sikker hånd at gøre det på den mindst indgribende måde. Det har den professionelle fotograf stor erfaring i at gøre, sådan at de redigerede billeder stadig bevarer sin ægthed. Det er blandt andet det, der er med til at give billederne den ekstra høje kvalitet.

Ønsker du en række billeder, som ikke bliver redigerede, så er det bare at nævne det for din fotograf, så bliver de naturligvis ikke det.

Hvad er det, fotografen redigerer? Billedbehandling

Læs mere: