Har du tænkt over hvordan tager man gode billeder til Instagram? Billederne på en Instagram-profil er det bærende element i et opslag. Derfor er det vigtigt, at du gør dig umage for kun at poste billeder, som er af en høj standard. Medmindre det netop er din stil at vise sider af dig selv og dine omgivelser, som ikke altid er perfekte, så bør du vælge dine billeder med omhu.

Her får du nogle tips til, hvordan du kan tage rigtig gode billeder til Instagram. Desuden kan de udvalgte billeder efterbehandles, så de fremstår endnu flottere.

Her kan du se vores Instagram side

Kompositionen af det lækre billede

Det velegnede motiv

Uanset om det er en privat eller en mere professionel konto, så gælder det om at finde de rette motiver at tage billeder af. Undlad bare at knipse billeder af alt muligt og poste det første det bedste. Det motiv, som du gerne vil fotografere, skal være relevant i forhold til din profil, og det skal være en del af den røde tråd, som ligger i alle dine billeder.

Samlet set skal dine motiver ikke stikke i alle retninger. Dine følgere skal gerne opleve, at der er en vis konsensus i dine opslag.

Kompositionen af det lækre billede

Når det rette motiv er fundet eller bygget op, så skal selve billedet tages. Her er det vigtigt, at du har et kamera af en god kvalitet. De tager simpelthen de bedste billeder. 

Sørg for, at der kommer et velkomponeret billede ud af det. Du kan for eksempel se på motivet igennem kameraets linse i stedet for med det blotte øje. Herved får du et godt indtryk af, hvordan billeder kommer til at se ud.

Læs mere om fotografering i Vejle

Hav ikke altid det vigtigste placeret i centrum af billedet. Brug for eksempel billedets gitter-funktion. Her får du nogle gode linjer i forhold til opbygningen af billedet.

Prøv også at tage nogle billeder af motivet set fra forskellige vinkler. Det kan give nogle ret forskellige resultater. Kravl gerne lidt rundt for at tage disse billeder.

TIPS TIL VALG AF TØJ TIL PORTRÆTFOTO

Sørg for, at der ikke sker alt for meget i baggrunden

Sørg for, at der ikke sker alt for meget i baggrunden. Det kan give et uroligt billede, og det kan tage fokus på det, som er dit hovedmotiv. Det skal gerne være tydeligt, hvilket blikfang der er det vigtigste i billedet. 

Brug for en dygtig bryllupsfotograf?

Tag altid mange billeder. Flyt dit, og tag billederne på forskellige måder. Det giver dig et stort udvalg af billeder, hvorfra du kan plukke det eller de allerbedste fra. Når de mest velegnede billeder er fundet, så kan du efterbehandle dem, så de bliver helt perfekte. 

Læs mere her: